Imagine uimitoare a urmărilor cutremurului din Taiwan

Zilele trecute, un cutremur nu prea puternic a produs pagube însemnate în Taiwan. Imagini uimitoare sunt mărturie vie a dezastrului.

Urmări ale cutremurului din Taiwan
Nu vreau să-mi imaginez ce urmări grave ar avea un astfel de cutremur în România, cu toate astea, trebuie să fim pregătiți, cel puțin la nivel psihologic, de o astfel de catastrofă.

Construcțiile Bucureștene au fost măcinate în ultimii ani de cutremure minore, dar n-au fost încercate de unul major cam de multă vreme.

Partea proastă este că betonul se macină în timp. Eventuale pagube nu vor fi produse doar de căderea construcțiilor ce nu au respectat anumite norme sau a celor ce au fost deja expertizate ca fiind clădiri cu risc seismic, vor fi multe dintre cele a căror durată de viață a trecut de 50 de ani.

Curios este că piața imobiliară din București nu reflectă aceste riscuri. Apartamentele, chiar și cele din blocurile vechi, au prețuri destul de piperate!

Îi poți ajuta pe cei loviți crunt de acest seism dacă ești conectat la FaceBook, poți dona niște bani făcând click aici:

Donează

Comentarii