Avem conducătorii pe care îi meritam?


M-am uitat la un țărănoi parlamentar ce era iritat de o colegă. Am văzut filmulețul întâmplător pe un post tv, nici nu mai știu care.
Indignată de aroganța cu care i-a fost oprit microfonul, parlamentara (parcă de la USR, dar nu mai știu cum o chema) s-a înființat cu telefonul în fața unui țărănoi fără prea multă câte, dar cu mult tupeu pentru a-l inoportuna.
Vocabularul suburban al acelui parlamentar m-a făcut să-mi fie scârbă pentru faptul că am drept de vot în această țară. M-am tot intrebat: "Cum de a ajuns acest specimen să mă reprezinte pe mine în Parlamentul României?"
Apoi am început să fiu mai atent la ceea ce se întâmplă în jurul meu. Am auzit același vocabular din partea unor săraci cu duhul din tramvaiul cu care circulam. Atunci mi-am dat seama că ghiolbanul parlamentar este reprezentantul lor, ai celor certați cu legile bunului simț.
Prin urmare, atât timp cât vom fi un popor de hoți și inculți, nu avem de ce să sperăm că reprezentanții noștri din Parlament ar fi altfel.
Ori ne străduim să ne educăm copiii astfel încât generația viitoare să fie mai educată, mai onestă și mai responsabilă, ori ne adaptăm ...

Comentarii